Powered By Blogger

понедельник, 22 октября 2018 г.

Редагування та створення статей у Вікіпедії




20 жовтня 2018 року  з метою популяризації  Вікіпедії -  електронної енциклопедії та залучення до написання статей нових авторів на базі центральної районної бібліотеки проведено тренінг,  в якому   взяли участь  користувачі   бібліотеки,  завідувачі сільських бібліотечних філій, працівники  центральної районної бібліотеки. Організатором  навчань стала громадська організація «Вікімедія Україна». Тренінг проводили волонтери: Сергій  Петров -  координатор проектів у Харківській області,  Наталія Листовець і Надія Липинська.
 Під час тренінгу було розглянуто питання:  що таке Вікіпедія і як вона працює,   важливі правила і  теоретичні основи роботи з Вікіпедією, пошук,  створення та редагування статей.  На практичних заняттях експерти  показували , як відбувається реєстрація у Вікіпедії, вчили створювати статті та відповідали на запитання.  
 Учасники тренінгу дізналися багато цікавих фактів  про безмежний простір інформації Вікіпедії і про те,  які можливості вона відкриває  в  діяльності кожної бібліотеки.
           

Комментариев нет:

Отправить комментарий