Powered By Blogger

вторник, 16 октября 2018 г.

День захисника України



День захисника України відзначається 14 жовтня, у день Покрови Пресвятої Богородиці, водночас з Днем українського козацтва. Це не тільки народне та релігійне свято, а й національне, це насамперед вияв любові до тих , хто у кровопролитних битвах захищав нашу Батьківщину, відстоював свободу і незалежність та ім`я майбутнього. Воно єднає країну, є символом нерозривного зв`язку всіх поколінь захисників України.
 З  нагоди Дня захисника України в усіх бібліотечних закладах району відбулася низка  культурно – просвітницьких заходів: «Козацька слава України», «Військова служба – поклик долі», «Сини української землі», «Зростаймо патріотами», «Ми нащадки козацької слави» «Забави козачат на новий лад» - під такими назвами проведено патріотичні години, години мужності, конкурси, вікторини, козацькі розваги, були оформлені     книжково - ілюстративні виставки,  перегляди літератури. 
Презентована на виставках художня та наукова література  знайомить користувачів  з героїчними  сторінками  історії українського народу, образами  видатних діячів минулого, побутом, звичаями та традиціями козаків,   з основними етапами формування  Української козацької держави.
          Минуле перекликається з сучасністю. До уваги користувачів  представлена література про мужність і героїзм  українських військових, які  захищають незалежність і територіальну цілісність   України, світлини і біографії  героїв – куп`янчан, які загинули  в зоні  АТО,    обороняючи   свою рідну  землю.
  

Комментариев нет:

Отправить комментарий