Powered By Blogger

пятница, 27 апреля 2018 г.

І все перекреслив урановий атом



26 квітня 1986 року – аварія на Чорнобильській атомній електростанції  залишиться в наших серцях вічним болем. Пройшло 32 роки, але ми пам`ятаємо тих, хто  пішов у вогонь,  пожертвував найдорожчим заради життя і майбутнього свого народу та всього людства.  
  До заходів  з  нагоди   Дня  пам`яті Чорнобильської трагедії долучилися всі бібліотеки Куп`янської централізованої бібліотечної системи, участь в яких взяли учні загальноосвітніх навчальних закладів району, користувачі бібліотек, мешканці сел.   
           «Чорнобиль -  біль нашого народу», «Чорнобильська трагедія – одвічний слід на Україні», «Чорнобиль - жива рана Землі моєї»,   «Чорнобиль – біль України»,  «Чорнобильський дзвін, «Чорнобиль не має минулого часу», «Чорнобильський набат», «На Чорнобиль журавлі летіли» та інші,  - під такими назвами проведені години - реквієм, години -  пам`яті, години скорботи, вечори пам`яті, виховні та екологічні години, бесіди, зустрічі з ліквідаторами аварії на Чорнобильській атомній електростанції.  
В кожній бібліотеці запропоновано ознайомитися з книжковими виставками, переглядами літератури,  виставками скорботи, виставками- реквієм.
          В читальній залі центральної районної бібліотеки оформлено книжкову виставку «І все перекреслив урановий атом». Для перегляду представлені видання, у яких детально описуються події на Чорнобильській атомній електростанції  у день аварії, подвиг ліквідаторів – чорнобильців,  та заходи з ліквідації наслідків аварії. Автори, що були  безпосередніми свідками і учасниками  тих подій   діляться своїми спогадами про тривожні для України й усього світу дні, розмірковують над долями чорнобильців.  Виставку доповнюють статті  та  фотографії з періодичних видань.
         «Дзвенить у душах українців Чорнобиля гіркий полин» - під такою назвою в центральній районній бібліотеці  проведена година пам`яті для школярів. Бібліотекарі центральної районної бібліотеки розповіли дітям про велетенську екологічну катастрофу ХХ століття подвиг перших ліквідаторів, висвітили хронологію тих подій.


Комментариев нет:

Отправить комментарий