Powered By Blogger

понедельник, 19 марта 2018 г.

Струни Кобзаревого серця



Україна… Це тихі води і ясні зорі. Україна - це край, де широка і довга стрічка Дніпра оперізує  жовті лани пшениці, де бездонна блакить неба купає золотосяйне сонце.
 Прекрасна земля України зростила великих людей. Багатьом синам і донькам вона дала свою життєстверджуючу силу.
В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає та шанує людство. У перші березневі дні ми знову згадуємо великого сина нашого народу - Тараса Шевченка. Понад 200 років минуло з дня народження поета, проте й нині живе під сонцем України кобзареве слово.
В рамках святкування Шевченківських днів в бібліотеках району проведено літературні години, бесіди, оформлені розгорнуті книжкові виставки з метою вшанування пам`яті Великого Кобзаря і популярізації  його  надбань  серед   молодого покоління.
За підтримки Голови Куп’янської районної державної адміністрації Миколи Миколайовича Ситника 15 березня в  приміщенні центральної районної бібліотеки відбулося літературно – мистецьке свято «Струни Кобзаревого серця». В заході взяли участь 17 дітей  загальноосвітніх шкіл району. На святі були присутні почесні гості: Польоха Олена Іванівна – заступник голови Куп`янської районної державної  адміністрації, Користіна Ірина Вікторівна – начальник відділу культури і туризму Куп`янської районної державної адміністрації, Коротун  Ніна Володимирівна – методист інформаційного – методичного центру відділу освіти Куп`янської райдержадміністрації.
 Проникливо  звучали вірші   Т. Г. Шевченка «Тече вода з під явора» ,  «У нашім раї на землі», «Мені тринадцятий минало»,  «Розрита могила»,  «Ой три  шляхи широкії» у виконанні  Гордієнко Катерини,   Гусевої Марії, Ткачової Вікторії,  Бєлік Єлизавети, Русакової Каріни.
 Уривки із поем «Іван Підкова», «Катерина» зачитали Чабанна Єлизавета та  Никифоров  Богдан.
          На слова великого поета  прозвучали пісні у виконанні  Чернишової Анни,  Салтаєвої Дар`ї,  Воробйової Лізи,  Гонтар Анастасії,  Книш Єлизавети,  Полуляхової Таісії,  Рудої Олександри,  Філонової Лізи, Лофицького Станіслава.
  Власний твір – роздум  «За що я люблю Україну» прочитала  Болюх Оксана.
          Яскраві малюнки по творчості Т. Шевченка представили  Гусева Марія та   Чабанна Єлизавета.
Зі словами вдячності до учасників свята звернулися Польоха Олена Іванівна та Шепілова Тетяна Петрівна з побажаннями творчих успіхів і вручили подяки та подарунки.
Змінюються часи, але незмінним, невичерпним і не до кінця прочитаним і розгаданим джерелом залишається творчість Великого Кобзаря. І вистачить його, поза всяким сумнівом, ще на багато-багато поколінь –  допоки житиме український народ, допоки буде жити наша Україна!


 




Комментариев нет:

Отправить комментарий