Powered By Blogger

среда, 8 февраля 2017 г.

В боях за наш край

 3 лютого – знаменна  дата в історії нашого міста. В цьому році  виповнилося 74 роки, як  Куп` янськ було  визволено від нацистських загарбників.
 Щороку, до цієї визначної дати,  в усіх бібліотеках Куп`янської централізованої бібліотечної системи  разом з клубами, навчальними закладами проводяться різноманітні заходи:  патріотичні години, уроки мужності, оформляються книжкові виставки, перегляди літератури.
          Так, для учнів 7 класу  навчально - виховного комплексу №2   проведено  урок пам`яті «В боях за наш край». Бібліотекарі центральної районної бібліотеки ознайомили  присутніх із офіційною хронікою тих подій, життям  куп`янчан  в період окупації та діями партизанського підпілля.    Було зачитано спогади очевидців,  які яскраво показали  весь жах війни, біль та горе пережитих страждань.

          До цієї дати в центральній районній  бібліотеці оформлені книжкові виставки «Щоб не забулась та війна»  та «Вшануємо подвиг тих, хто у нацистському рабстві переміг смерть». Запропонована для перегляду література знайомить користувачів бібліотеки із історичними і фактографічними матеріалами визволення рідного міста, героїчною боротьбою наших земляків на фронті і в тилу.


 Зустріч з дітьми війни «Пам`ять в серці збережем» відбулася  в Пристінській бібліотечній філії. Для всіх присутніх прозвучали  знайомі і близькі пісні воєнних років.  Запропоновано переглянути  відео – презентаціяю, яка  ознайомила із фотографіями односельців, ветеранів війни.

 Завідуюча Гусинською бібліотечною філією разом із бібліотекарем загальноосвітньої школи для учнів 9 – 11 класів провели годину історичної пам`яті «З тобою рідна Куп`янщина йдемо дорогами війни». До уваги присутніх представлена виставка – перегляд «Мужні визволителі рідного края».



 Патріотична година «Батьки, діди заповідали мужність» проведена в Грушівській бібліотечній філії.  Діти ознайомилися із історичним минулим рідного краю, патріотизмом і мужністю воїнів – визволителів рідного міста. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий