Powered By Blogger

вторник, 24 января 2017 г.

День Соборності України

Соборність України – свято, що відзначається  щороку в день  проголошення Акту возз`єднання Української народної республіки та Західно -Української народної республіки. Це один із найважливіших днів в історії українського народу.
В усіх бібліотеках Куп`янської централізованої бібліотечної системи проведені патріотичні години, уроки історії, оформлені книжкові виставка, перегляди літератури.
  В центральній районній бібліотеці до Дня Соборності України представлена виставка – діалог «Соборність  України – основа державності», та  книжкова виставка «Волі народної дзвін». Користувачі бібліотеки ознайомилися із літературою по історії України, історією виникнення і традиціями свята, документами і матеріалами, які висвітлюють  історичний шлях українського народу до незалежної, соборної держави.


   «Єдність як запорука сили»  під такою назвою для учнів 8 класу пройшла патріотична година  в навчально- виховному комплексі №2.  Школярі ознайомилися із історичними фактами створення української державності, видатними історичними  постатями,  які виборювали незалежність та соборність України.

  Так, в  Кіндрашівській сільській бібліотечній філії для учнів 6 – 7 класів проведена інформаційна година «В єдиній країні – могутнє України». Дітям представлена книжково – ілюстративна виставка «Соборність України – від ідеї до життя» та інтернет - презентація «День Соборності – перше свято України».

 В Грушівській сільській бібліотечній філії оформлена книжкова виставка  «Моя родина – Україна», матеріали, представлені на виставці знайомлять з історією  та традиціями України.


 Завідуюча   Ягідненською  сільською  бібліотечною  філією   для учнів загальноосвітньої школи представила  презентація   «Україна – єдина держава», присвячену   об`єднанню українських республік.


Комментариев нет:

Отправить комментарий