Powered By Blogger

вторник, 23 февраля 2016 г.

Небесна Сотня у вирій полетіла

Минула друга річниця від  трагічних і героїчних подій на Майдані.
На шляху до незалежності український народ приніс у жертву своїх найкращих синів і дочок.
До цієї дати  в бібліотеках Куп`янської централізованої бібліотечної системи проведені заходи з вшанування пам`яті Героїв Небесної Сотні:
оформлені книжкові виставки, тематичні полиці, представлені перегляди літератури.
20 лютого  до Дня пам` яті Героїв Небесної Сотні центральна районна бібліотека представила виставку періодичних видань «Небесна Сотня у вирій полетіла».  Читачі різних вікових категорій ознайомилися зі  статтями, документальними фотоматеріалами,  публікаціями   із мережі Інтернет, патріотичними віршами,  в яких висвітлюється сила духу і стійкість громадян,   що віддали своє життя за демократію і європейське майбутнє України.
В  багатьох бібліотеках проведені години пам`яті, уроки мужності,  години спілкування, уроки історії.
Так, в Кіндрашівській сільській бібліотечній філії до річниці Революції Гідності та в пам`ять загиблих на Майдані  Незалежності  для учнів 8, 9 класів проведений урок мужності «А Сотню вже зустріли  небеса».  Присутні переглянули фільм «Революція Гідності». Завідуюча бібліотечною філією прочитала вірш «Небесна Сотня. В пам`ять про загиблих на Майдані». До заходу оформлена книжкова виставка «Герої не вмирають на землі! Смерть ворогам і Честь Небесній Сотні!».
«Подвиг Небесної Сотні – приклад для нащадків» - під такою назвою в Кругляківській бібліотечній філії  проведена година пам` яті.  На заході були присутні учні загальноосвітньої школи і читачі бібліотеки. Завідуюча розповіла про долі героїв, які в мирний час віддали своє життя за вільну, незалежну,  європейську державу.   Діти  декламували вірші і  кожен висловив свою думку про те, що потрібно зробити , щоб стати гідним громадянином України.
Вшановували пам`ять Героїв  Небесної Сотні і в Сеньківській бібліотечній філії , де проведена година пам`яті «Небесна Сотня – то в серці вогонь», Колесниківській бібліотечній філії – патріотична година «Небесна Сотня – ви тепер святі», Гусинській бібліотечній філії  - година історії «Герої не вмирають , поки пам`ять про них жива».
Імена героїв навіки залишаться в новітній історії нашої держави.
Герої не вмирають, а роблять кожного із нас сильнішими.


Комментариев нет:

Отправить комментарий