Powered By Blogger

среда, 17 февраля 2016 г.

Сповідь солдатських сердець


Щороку в нашій країні  15 лютого відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. До цієї визначної дати   в центральній районній  бібліотеці  представлена книжкова виставка «Сповідь солдатських сердець».  Користувачі бібліотеки  мали змогу ознайомитися  із документальними фактами, листами, свідченнями воїнів – інтернаціоналістів, статтями із періодичних видань,  фотографіями воїнів - афганців.  Через горнило Афганістану пройшли 326 воїнів – уродженців Куп`янщини, 9 з них, виконуючи свій інтернаціональний  обов`язок,  не повернулося додому. Для перегляду представлена література: «Выполняя интернациональный долг»,  «Афганистан в моей судьбе», «Афганське ехо», «Солдатская сага», «Никто не создан для войны»,  «Загиблі на  чужині» та інші.
          Також в  кожній сільській   бібліотечній філії Куп`янської централізованої біблотечної системи до цієї святкової дати  оформлені  книжкові виставки, тематичні полиці,  представлені перегляди літератури: «У війни немає забуття, «Молодість , опалена війною», «Ми будемо завжди пам`ятати і вам забути не дамо, «Афганістан – це слово завжди в серці» та інші.
 В багатьох бібліотеках пройшли години пам`яті, інформаційні години, уроки історії. Так, в Курилівська – 1 бібліотечна філія   провела для своїх користувачів і учасників територіального центру  обслуговування  людей похилого віку літературно – музичну композицію «Афганістан – моя кривава рана».  Інформаційна година «Відвага і честь» проведена  для учнів  старшого шкільного віку в Грушівській бібліотечній філії. Година пам`яті «Афганістан: подвиг, пам`ять, біль» проведена  в Кіндрашівській бібліотечній філії.  До бібліотеки завітали учні 9 класу, які ознайомилися із  біографіями   наших земляків, які пройшли горнило Афганістану, та переглянули відеофільм по темі.
 Всі заходи проводилися спільно зі  школами, клубами, запрошувалися ветерани,  воїни -  афганці.

Ми завжди будемо пам`ятати про Афганську війну і  про тих хто проявив силу духу, відвагу та мужність.

Комментариев нет:

Отправить комментарий