Powered By Blogger

пятница, 21 февраля 2020 г.

Міжнародний день рідної мови



21 лютого в Україні, як і в усьому світі, відзначається Міжнародний день рідної мови. Мова – одне із багатьох див, створених людьми, це душа народу, його інтелектуальний портрет, те єдине і неповторне, що об’єднує всіх людей. Рідна мова – це мова, що перша засвоюється дитиною і залишається з нею на все життя.
З нагоди святкування Дня рідної мови у бібліотечних закладах району організовувалися книжкові виставки, перегляди літератури та проводилися літературні подорожі, літературні уроки, мовні конкурси, вікторини.
Бесіду «Рідна мова – пісня солов’їна» для користувачів центральної районної бібліотеки провела завідувач абонементом Марина Хаджич. Вона розповіла присутнім про витоки рідної мови та зачитала вірші про співочу, солов’їну українську мову В. Симоненка, В. Сосюри, М. Рильського та інших.
Мовний круїз «Моє багатство – рідна мова» проведено для школярів загальноосвітніх навчальних закладів. Бібліотекарі центральної районної бібліотеки розповіли присутнім про те, що українська мова одна із найбагатших і наймелодійніших мов світу та про її значення в житті людини. Учні взяли участь в літературних іграх та вікторинах.



Комментариев нет:

Отправить комментарий