Powered By Blogger

пятница, 23 августа 2019 г.

Синьо-жовтий стяг – гідне серце України



23 серпня – День державного Прапора – один з трьох офіційних державних символів, що символізують суверенітет держави.  
Терниста й складна історія формування українського прапору. Тривалі війни, втрата автономії та входження до складу великих імперій змушували на деякий час відкласти думки про державний прапор. Проте, через багато років, у 2004-му, справедливість відновилася, й українці, після складного шляху визнання незалежності своєї країни, почали святкувати День Прапора на загальнодержавному рівні.
З нагоди головного державного свята нашої країни у бібліотеках району відбулося чимало заходів: книжкові виставки, бесіди, історичні мандрівки, години державності тощо. В центральній районній бібліотеці представлена виставка-вшанування «Синьо-жовтий стяг – гідне серце України».
Експозиція презентує історичну, документальну, науково-популярну літературу, що містить інформацію про минуле і сучасне України, висвітлюючи багатовікову історію національного державотворення.
Українці мають славну історію і традиції. Маємо і свою державу, а кожна держава має свої національні символи, які люди шанують і бережуть – чисте небо – символ миру та пшеничне поле – символ достатку.

Комментариев нет:

Отправить комментарий