Powered By Blogger

понедельник, 7 мая 2018 г.

У слові й пісні оживає безсмертна слава Перемоги




Щороку в травні  Україна відзначає велике свято – День Перемоги. Це світле і водночас скорботне свято. Воно живе і буде жити в пам’яті народу. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1939-1945 рр. Не щезне з пам’яті людської, не піде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу – його битва, його Перемога над нацизмом.
У ці травневі дні ми з жахом згадуємо ту страшну війну і дякуємо всім, хто зміг, не дивлячись ні на що, захистити нашу землю.
5 травня 2018 року працівниками центральної районної бібліотеки Никифоровою Аліною і Разенковою Юлією було проведено годину пам`яті    «У слові й пісні оживає безсмертна слава Перемоги».
Під час проведення заходу лунали прекрасні  мелодії, народжені під час Другої світової війни. Це саме ті пісні, в яких звучить непохитний дух нашого народу. Пісня, підхоплена на фронті та в тилу, крокувала разом з воїнами до самої Перемоги.  Фронтова пісня була різна за характером: героїчна і жартівлива, бойова і лірична… Вона зігрівала у холод, надихала на бій, а в хвилини затишшя нагадувала бійцям про дім, рідних і близьких. Для багатьох пісня стала вірним другом і супутником, допомагаючи долати важкий тягар війни.
Минуло багато десятиліть, але пісні воєнних років не втратили своєї хвилюючої сили і залишаються в людській пам’яті.

Комментариев нет:

Отправить комментарий