Powered By Blogger

вторник, 18 апреля 2017 г.

Світле Христове Воскресіння


Великдень – одне із головних весняних свят, яке несе з собою віру, надію і любов, а також символізує перемогу добра над злом і світла над пітьмою. В даний час Пасха займає дуже важливе місце в житті багатьох людей. Ми повертаємось до наших витоків, до віри.
 До цього величного свята в центральній районній бібліотеці  представлена виставка великодніх писанок. В експозиції – творчі роботи учасників гуртка «Друзі книги» та користувачів бібліотеки.
 Книжкові виставки «Світле  Христове Воскресіння» та   виставка – інсталяція «Христос Воскрес! Усе радіє» знайомлять користувачів бібліотеки із витоками мистецтва писанкарства та символікою писанкового розпису.
Яскраві книги українських етнографів   розповідають  про  національні особливості українських Великодніх свят  та   весняні народно – календарні звичаї  та повір`я нашого народу.
  «Так натхненно дзвонять дзвони Великодн»і -  під такою назвою в професійному аграрному ліцеї для  студентів  1 курсу проведена година духовності.  Бібліотекарі центральної районної бібліотеки розповіли про історію свята, народні  прикмети, пов`язані із Великоднем та ознайомили із ілюстраціями приватних колекцій писанок.




Комментариев нет:

Отправить комментарий