Powered By Blogger

среда, 19 октября 2016 г.

Синів відважних день народження

День захисника України – свято, що відзначається в  Україні 14 жовтня у день Покрови Пресвятої Богородиці, водночас  з Днем українського Козацтва.
          Всі бібліотеки централізованої бібліотечної системи провели безліч цікавих заходів: це і години мужності, патріотичні години, козацькі забави, уроки історії, зустрічі з героями АТО. Оформлялися  книжково –ілюстративні  та тематичні  виставки, перегляди літератури.
         Так, в центральній районній бібліотеці на шану військовослужбовців – куп` янчан, які героїчно загинули, захищаючи територіальну цілісність нашої держави, оформлена тематична виставка «Славиться героями земля Куп`янщини».


         «Гей, ви  хлопці, славні запорожці» - під такою назвою для учнів професійного аграрного ліцею відбулися козацькі забави. Бібліотекарі  центральної районної бібліотеки ознайомили присутніх  з історією козацтва, а  діти пригадали славні сторінки нашої історії: від найдавніших часів до нашої доби, розповідали про історію заснування Запорозької Січі,  охоче брали участь у конкурсах. Всі  учасники заходу отримали сувеніри.


В Кіндрашівській  бібліотечній  філії  до Дня захисника України  для учнів  7 класу пройшов урок мужності «Сини української землі». Бібліотекар та класний керівник  привітали дітей зі святом та розповіли, що День Захисника України – це свято мужності і героїзму».
Також, відбулася відео - зустріч з учасником АТО Ярославом Платміром,  який у 2015 році потрапив на передову. Воював під Донецьким аеропортом, де отримав важке поранення. Діти задавали йому питання, він читав власні  вірші  і розповідав про життя солдат на передовій.
 Після відео - зустрічі дівчатка приготували привітання для хлопців: вірші, про кожного хлопця частушки, солодкі подарунки.
 Бібліотекар  запропонувала відповісти на питання  цікавої історичної  вікторини.

          На патріотичну годину «Козацька слава в серцях у нас» в Петропавлівську бібліотечну філію  завітали учні 4 – 5  класів загальноосвітньої  школи.    Із розповідей бібліотекаря  діти дізналися про цікаві факти доби  козаччини,  про  заслуги  козацтва у створенні української державності,  з гордістю розказували про звичаї українських   козаків.  До заходу оформлена книжкова виставка  «Шляхами козацької слави».


 Час спливає, але ми повинні знати і пам`ятати тих,  хто не жаліючи сил, здоров`я і життя відстоює незалежність країни. Не забувати  людей,  які своїм героїзмом і подвигом  довели свою любов і відданість українському народові.

Комментариев нет:

Отправить комментарий