Powered By Blogger

четверг, 9 июня 2011 г.

«Проблеми ксенофобії в суспільстві»

В числі інших проблем суспільства останнім часом позначилася й проблема ксенофобії. Саме цій темі було присвячено інформаційну годину в Куп’янському міському територіальному центрі, яку 8 червня провела зав. абонементом ЦРБ Черняк Л. В. Присутнім було цікаво дізнатися, що ксенофобія – це ненависть, нетерпимість або неприязнь до будь – кого або будь – чого чужого, незнайомого, незвичного. В наш час це ненависть набуває агресивного войовничого забарвлення, особливо серед різних молодіжних неформальних об’єднань, діяльність яких спрямована на насильницькі дії на ґрунті расової і національної ворожнечі. На жаль, почастішали випадки нападів на людей неслов’янської зовнішності, як мешканців України, так і іноземців, особливо вихідців з Азії, Африки, Середнього Сходу, Кавказу – студентів, біженців, іммігрантів, бізнесменів, туристів.
Світову спільноту дуже хвилює проблема ксенофобії та можливих її наслідків, тому стає важливою обізнаність і активізація спільної протидії всіх людей, яких обурює ненависть до іншого кольору шкіри, іншої національності, релігії, сексуальної орієнтації тощо.
Запропонована для учасників інформаційної години тема виявилася знайомою, тому вони взяли активну участь в обговоренні проблем ксенофобії,навели приклади з особистого досвіду. Люди похилого віку вважають що в нашому житті дуже важливо залишатися толерантними і поважати один одного.

Комментариев нет:

Отправить комментарий